Du kan sagtens bruge regnvand til toiletskyl. Faktisk kan du bruge vandet fra haven (dog ikke fra tagarealer) til mange forskellige ting, som sparer dig for mange penge. Læs mere om regler og lovgivning, gode produkter, og lær at sætte pris på regnvandet.
Det kan dokumenteres, at danskerne årligt bruger op mod 40.000 liter drikkevand per person. Heraf går naturligvis ikke det hele til toiletskyl, men ca. 28% inkluderer både drikkevand til toiletskyl, tøjvask, havevanding, bilvask og meget mere.
Vandet, vi bruger til netop disse formål bliver hentet op, som forbrugsvand, fra grundvandet. Det er ærgerligt at bruge alt vores rene drikkevand på ting, der sagtens kunne bruge andre ressourcer.
En undersøgelse fra 1999, foretaget af By- og Boligministeriet, Miljøstyrelsen og Sundhedsstyrelsen viser, at regnvand sagtens kan bruges til netop toiletskyl og andre ting, hvor vandet ikke indtages.
Der er faktisk flere fordele ved at bruge regnvand til toiletskyl. Du undgår blandt andet kalkaflejringer i toilettet, da regnvandet ikke indeholder kalk, som postevand gør, mange steder i Danmark.
Da skidt og møg også gerne sætter sig i aflejringer fra kalk, kan det faktisk være en rigtig god måde, at holde sit toilet rent på. Der skal bruges væsentligt mindre rengøringsmiddel og kalkfjerner til at holde rent.
Men hvordan kommer man så i gang med opsamling af regnvand, så det kan bruges til toiletskyl?
Vi tilbyder, hos RegnvandsTanken.dk, en lang række af produkter, som du med fordel kan bruge, når du skal i gang med opsamling af regnvand til toiletskyl, tøjvask og mere.
Du kan blandt andet finde regnvandstønder, hvori du med fordel kan opbevare det regn, der kommer ned fra tage, nedløbsrør og lignende. Derudover kan du også vælge at bruge en transporttank, hvis dit regnvandsanlæg findes langt væk fra opsamlingsstedet.
Læs meget mere om pris på de forskellige produkter på produkt undersiderne. Find mere information om regler og lovgivning her.
Tal med en ekspert
– og vi har både tid og lyst til at høre om dit projekt.