Spildevandskomiten har udarbejdet et rigtig godt værktøj til dimensionering af faskine og LAR-anlæg, denne udgave er forenklet, det samlede skriv der ligger til baggrund kan du finde her.
Regnearket giver dig mulighed for at dimensionere forskellige former for LAR-anlæg. faskiner, regnbede, nedsivningsgrøft og permeabel belægning.
Sørg altid for at få lavet en infiltrationstest inden du går igang med dit LAR-anlæg, som f.eks. en faskine, det er vigtigt at kunne fastslå jordens evne til at nedsive regnvand, resultatet har du måske allerede fundet ud af at du skal bruge i regnearket til dimensionering af faskine.
Producenterne af forskellige faskineløsninger, som f.eks. regnvandskassetter fra Wavin, angiver ofte hvor meget vand en regnvandskassette eller en regnvandsblok kan afvande.
Det kan give en indikation, men vi anbefaler absolut at lave en nedsivningstest der hvor faskinen skal ligge. Ofte er der forskelle i jordtypen på grunden.
Der er flere andre faktorer du skal være opmærksom på og som også bør med i udregningen af størrelsen på din faskine.
Vi vil liste dem op her:
Her er hvad Københavns Kommune skriver om at beregne størrelsen på en faskine og hvilke faktorer de anvender.
Uanset hvad, når du graver alligevel, så pas på med ikke at lave din faskine for lille. Sørg desuden altid for at din faskine er udluftet med et rør, der samtidigt kan anvendes som overløb.
Kontakt os hvis du vil have hjælp til dimensioneringen af din regnvandsfaskine, vi hjælper altid.
Tal med en ekspert
– og vi har både tid og lyst til at høre om dit projekt.